ÇİN BÖREĞİ

Merhabalar,
bu börek için ,müthiş lezzetli bir börek desem abartmış olmam :) esasen tam olarak Çin böreği diyemesek de ,Türk usulü Çin böreği diyebiliriz, mutlaka deneyin derim, ayrıca böreği hazırlayıp üstünü kaplamadan dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.

MALZEMELER
  • 3 yufka
  • 1 kilo pırasa
  • 2 adet kabak (dolmalık yeşil kabak)
  • 4 adet havuç
  • 100 gram dana kıyma
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 er tatlı kaşığı tuz ve karabiber + 1 er çay kaşığı da kıyma için
  • KIZARTMAK İÇİN
  • 1 kase galeta unu
  • 2 adet çırpılmış yumurta
  • ay çiçek yağı
HAZIRLANIŞI
  1. pırasayı temizleyip, ince ince kesin
  2. havucu ve kabağı temizleyip ,rendenin büyük tarafıyla rendeleyin
  3. pırasa, havuç ve kabağı geniş bir tavaya alın, 2 kaşık yağı ekleyin ve kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar kavurun, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın
  4. başka bir tavaya da kıymayı alın, tuzu ve biberi ilave ederek kavurun
  5. hazır olan sebzeli harçla kıymayı karıştırın ve soğumaya bırakın
  6. yufkaların her birini 8 eşit parçaya kesin (sigara böreği gibi üçgen parçalar elde edin)
  7. geniş taraflarına harçtan koyup, sarın
  8. börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın
  9. derin bir kızartma tenceresinin yarısına kadar ay çiçek yağı koyup ısıtın ve orta ateşte börekleri kızartın
  10. kızaran börekleri havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa çıkartın ,daha sonra servis tabağına alın
AFİYETLE

NOT:
börekleri sıcak olarak tüketebileceğiniz gibi soğuk olarak da çok lezzetli oluyor, ikinci olarak da yukarıda söylediğim gibi börekleri hazırlayıp yumurta ve galeta ununa bulamadan dondurucuda saklayabilirsiniz sevgiler..

Yorumlar