Nefis, sakız aromalı bir muhallebiye hayır diyemem doğrusu :) muhallebiyi, arkadaşımın Alaçatı dan getirdiği sakız reçelini kullanarak yaptım siz de sakız tadından hoşlanıyorsanız çabucak yapıp soğutun ve afiyetle yiyin
MALZEMELER
MALZEMELER
- 4 su bardağı süt (klasik su bardağı)
- 4 çorba kaşığı toz şeker
- 2 çorba kaşığı sakız reçeli (yoksa 2 parça dövülmüş damla sakızı da kullanabilirsiniz)
- 2 poşet pirinç unu (dr oetker kutu içinde tek pişirimlik poşetlerde, 2 poşeti 140 gram)
- tüm malzemeyi tencereye koyup, karıştırın ve ocağa alın
- sürekli karıştırarak muhallebi kaynayıp, koyulaşana kadar pişirin
- pişen muhallebiyi kaselere veya bardaklara paylaştırın oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutun
- servis ederken üstüne çikolata sos ekleyin , çikolata sosu hazır kullanabilirsiniz veya buradaki tarif ile kendiniz yapabilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.