Selam,
lezzetli bir, etli pilav yapmaya ne dersiniz?
MALZEMELER
düdüklü tencereyi ocağa alıp ısıtın, eti tencereye alın ve yüksek ateşte rengi dönene kadar kavurun (mühürleyin)
tuzu biberi ve 1 çay bardağı suyu ilave edin
tencerenin kapağını kapatın buharı çıktıktan sonra ateşi kısarak 10 dakika pişirin
(etinizi aynı şekilde normal tencerede de pişirebilirsiniz tabi ki süre biraz uzayacaktır)
pilav için tencereye yağı koyup eritin
iyice yıkanmış ve süzülmüş pirinci yağa ekleyip kısık ateşte şeffaflaşana dek kavurun
pişirdiğiniz eti de suyuyla beraber pilava ekleyin
tuzu ve suyu ilave edip hepsini bir kez karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın
pilavınız kaynadıktan sonra ateşi kısıp suyunu çekene kadar pişirin
pişen pilavınızı 10 dakika kadar demlendirin ,daha sonra sıcak olarak servis edin
AFİYET OLSUN
lezzetli bir, etli pilav yapmaya ne dersiniz?
MALZEMELER
- 500 gram ,tas kebaplık doğranmış dana eti + 1 çay kaşığı tuz ve karabiber + 1 çay bardağı su
- 4 su bardağı pilavlık pirinç
- 4,5 su bardağı sıcak su
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
düdüklü tencereyi ocağa alıp ısıtın, eti tencereye alın ve yüksek ateşte rengi dönene kadar kavurun (mühürleyin)
tuzu biberi ve 1 çay bardağı suyu ilave edin
tencerenin kapağını kapatın buharı çıktıktan sonra ateşi kısarak 10 dakika pişirin
(etinizi aynı şekilde normal tencerede de pişirebilirsiniz tabi ki süre biraz uzayacaktır)
pilav için tencereye yağı koyup eritin
iyice yıkanmış ve süzülmüş pirinci yağa ekleyip kısık ateşte şeffaflaşana dek kavurun
pişirdiğiniz eti de suyuyla beraber pilava ekleyin
tuzu ve suyu ilave edip hepsini bir kez karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın
pilavınız kaynadıktan sonra ateşi kısıp suyunu çekene kadar pişirin
pişen pilavınızı 10 dakika kadar demlendirin ,daha sonra sıcak olarak servis edin
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.