Lezzetli, ağızda dağılan nefis bir çay kurabiyesi, denemek isteyenler için işte tarifimiz
HAMUR MALZEMELERİ
un hariç hamur malzemelerini karıştırma kabına alın
yavaş yavaş kontrollü olarak unu ekleyip yoğurun
ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin
hamurdan ufak parçalar kopararak dilediğiniz gibi şekil verin (örgü şekli verebilirsiniz veya rulo yapıp, ruloyu kendi etrafında döndürüp yuvarlak bir şekil yapabilirsiniz yada kurabiye kalıplarıyla kesebilirsiniz, seçim sizin)
hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
üstlerine yumurta akı sürün, susam serpin
170 derecede ısıtılmış fırında kurabiyeler kızarana kadar pişirin
AFİYET OLSUN
HAMUR MALZEMELERİ
- 125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ ( ben yarı yarıya kullandım )
- 1 yumurta sarısı
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çorba kaşığı toz fındık
- 2 çorba kaşığı kuş üzümü
- aldığı kadar un ( 7 çorba kaşığı yeterli geldi )
- 1 yumurta akı , susam ( susam arzuya bağlı )
un hariç hamur malzemelerini karıştırma kabına alın
yavaş yavaş kontrollü olarak unu ekleyip yoğurun
ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin
hamurdan ufak parçalar kopararak dilediğiniz gibi şekil verin (örgü şekli verebilirsiniz veya rulo yapıp, ruloyu kendi etrafında döndürüp yuvarlak bir şekil yapabilirsiniz yada kurabiye kalıplarıyla kesebilirsiniz, seçim sizin)
hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
üstlerine yumurta akı sürün, susam serpin
170 derecede ısıtılmış fırında kurabiyeler kızarana kadar pişirin
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.