10.03.2015

KABAK TARATOR


Nefis bir meze reçetesi ,yapımı çok basit ama lezzeti 1 numara :)

MALZEMELER
  • 4 adet orta boy, yeşil kabak
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı ceviz kırığı
  • 2 çorba kaşığı ufalanmış bayat ekmek içi yada galeta unu
  • 1 çay kaşığı tuz (kabak için)
  • 4 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 1/2 çay kaşığı tuz (yoğurt için)
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • kıyılmış dereotu
YAPIMI
  1. kabakları temizleyin , yıkayın ve rendenin büyük kısmı ile rendeleyin
  2. rendelenmiş kabakları bir tavaya alın, yağı ve tuzu ekleyip kabaklar suyunu bırakıp çekene kadar pişirin
  3. ekmek içini ve cevizi ekleyin karıştırın
  4. geniş bir kasede yoğurt,sarımsak,tuz ve mayonezi karıştırın, kabak karışımını içine aktarın ve homojen bir şekilde karıştırın
  5. kabak taratoru servis tabağına yayıp düzeltin ,dereotu ile süsleyin ve üstünü streçleyip 1-2 saat buzdolabında dinlendirin
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.