Nefis bir meze reçetesi ,yapımı çok basit ama lezzeti 1 numara :)
MALZEMELER
- 4 adet orta boy, yeşil kabak
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
- 1 çay bardağı ceviz kırığı
- 2 çorba kaşığı ufalanmış bayat ekmek içi yada galeta unu
- 1 çay kaşığı tuz (kabak için)
- 5 çorba kaşığı susuz yoğurt
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1/2 çay kaşığı tuz (yoğurt için)
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- kıyılmış dereotu
- kabakları temizleyin , yıkayın ve rendenin büyük kısmı ile rendeleyin
- rendelenmiş kabakları bir tavaya alın, yağı ve tuzu ekleyip kabaklar suyunu bırakıp çekene kadar pişirin
- ekmek içini ve cevizi ekleyin karıştırın
- geniş bir kasede yoğurt,sarımsak,tuz ve mayonezi karıştırın, kabak karışımını içine aktarın ve homojen bir şekilde karıştırın
- kabak taratoru servis tabağına yayıp düzeltin ,dereotu ile süsleyin ve üstünü streçleyip 1-2 saat buzdolabında dinlendirin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.