MALZEMELER
yumurta şeker ve yağı kaba alıp karıştırın, bütünleştirin
vanilini ekleyin
kontrollü olarak unu ilave edin ve ele yapışmayan bir hamur yoğurun
hamurun 1/3 ünü yani yarıdan biraz daha azını ayırın, kakao ekleyip yoğurun
kakaolu hamuru tezgahta merdane yardımıyla açıp, kalp şeklinde ufak bir kalıpla parçalar çıkarın
beyaz hamuru da ayrı bir yerde yarım santim kalınlığında açın, üstüne hazırladığınız kalpleri hafif bastırarak yerleştirin
yuvarlak bir kalıp yada bardağın ağzıyla ,kalpler ortada kalacak şekilde hamuru kesin
hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin
( fırına göre süre değişebilir, kurabiyeler hafif renk değiştirmeye başladığında fırından alın )
afiyet olsunnn
- 1 yumurta
- 5 çorba kaşığı pudra şekeri
- 125 gram oda ısısında tereyağ
- 1 paket vanilin
- 1 çorba kaşığı koyu kakao
- 12 çorba kaşığı un
yumurta şeker ve yağı kaba alıp karıştırın, bütünleştirin
vanilini ekleyin
kontrollü olarak unu ilave edin ve ele yapışmayan bir hamur yoğurun
hamurun 1/3 ünü yani yarıdan biraz daha azını ayırın, kakao ekleyip yoğurun
kakaolu hamuru tezgahta merdane yardımıyla açıp, kalp şeklinde ufak bir kalıpla parçalar çıkarın
beyaz hamuru da ayrı bir yerde yarım santim kalınlığında açın, üstüne hazırladığınız kalpleri hafif bastırarak yerleştirin
yuvarlak bir kalıp yada bardağın ağzıyla ,kalpler ortada kalacak şekilde hamuru kesin
hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin
( fırına göre süre değişebilir, kurabiyeler hafif renk değiştirmeye başladığında fırından alın )
afiyet olsunnn
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.