Hafif bir İtalyan lezzeti, tatlı veya puding diyebileceğimiz yapımı pratik bir tat
MALZEMELER
afiyet olsun
NOT : bu ölçülerden 4 küçük kase çıktı
MALZEMELER
- 1 su bardağı süt
- 1,5 paket krema ( 300 ml )
- yarım su bardağı toz şeker
- 1,5 çorba kaşığı toz jelatin
- 3 damla vanilya veya 2 damla acı badem aroması ( ben acı badem aroması kullandım )
- sütün yarısını ayırıp içine jelatini ekleyin ve ara sıra karıştırın
- diğer yanda kalan sütü, kremayı ve şekeri tencereye alıp, arada bir karıştırarak kaynatın
- jelatinli sütü karıştırarak tencereye ilave edin
- bir kaç tur karıştırmaya devam ederek jelatini eritin, badem yada vanilya aromasını ekleyip karıştırın ve ocaktan alın
- küçük boy cup yada kaseleri ıslatıp suyunu dökün, tatlıyı üstlerinde boşluk kalacak şekilde pay edin
- tatlı oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırın en az 3-4 saat katılaşması için bekletin
- tatlınızı servis etmeden önce kasenin yanlarından bir bıçakla geçin ve ters çevirerek bir tabağa çıkarın, üstüne dilediğiniz sosu döküp servis edin
afiyet olsun
NOT : bu ölçülerden 4 küçük kase çıktı
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.