DEREOTLU ÇUBUKLAR

Ağızda dağılan  tuzlu , dereotlu çubuklar hem yapması kolay hem çayınızın yanına çok yakışacak lezzetli bir atıştırmalık kurabiye denemenizi öneririm.
Çubuk olarak yapmanız şart değil, dilediğiniz şekilde kalıplarla keserek yapmakta özgürsünüz.

MALZEMELER
  • 125 gram bitkisel margarin (eritmeden )
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • yarım demet kıyılmış dereotu
  • 1 kahve fincanı rendelenmiş eski kaşar peyniri
  • 1 fiske tuz
  • 4 çorba kaşığı tam buğday unu
  • 4 çorba kaşığı beyaz un
  • ÜSTÜNE : 1 yumurta akı , susam
YAPIMI

un hariç hamur malzemelerini karıştırma kabına alın
tam buğday ununu ekleyip yoğurmaya başlayın
kontrollü olarak beyaz unu da ekleyip ele yapışmayan ,yumuşak bir hamur oluşturun

hamurdan ufak parçalar alın, elinizle incelterek uzatın ve rulo şeklinde yuvarlayın
yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
hamur bitene kadar aynı işlemi tekrar edin

yumurta akını bir kasede çatalla çırpın ,tepsideki çubukların üstüne fırçayla sürün
son olarak susam serpin ve 180 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin

afiyet olsun

Yorumlar