Ağızda dağılan tuzlu , dereotlu çubuklar hem yapması kolay hem çayınızın yanına çok yakışacak lezzetli bir atıştırmalık kurabiye denemenizi öneririm.
Çubuk olarak yapmanız şart değil, dilediğiniz şekilde kalıplarla keserek yapmakta özgürsünüz.
MALZEMELER
un hariç hamur malzemelerini karıştırma kabına alın
tam buğday ununu ekleyip yoğurmaya başlayın
kontrollü olarak beyaz unu da ekleyip ele yapışmayan ,yumuşak bir hamur oluşturun
hamurdan ufak parçalar alın, elinizle incelterek uzatın ve rulo şeklinde yuvarlayın
yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
hamur bitene kadar aynı işlemi tekrar edin
yumurta akını bir kasede çatalla çırpın ,tepsideki çubukların üstüne fırçayla sürün
son olarak susam serpin ve 180 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin
afiyet olsun
Çubuk olarak yapmanız şart değil, dilediğiniz şekilde kalıplarla keserek yapmakta özgürsünüz.
MALZEMELER
- 125 gram bitkisel margarin (eritmeden )
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- yarım demet kıyılmış dereotu
- 1 kahve fincanı rendelenmiş eski kaşar peyniri
- 1 fiske tuz
- 4 çorba kaşığı tam buğday unu
- 4 çorba kaşığı beyaz un
- ÜSTÜNE : 1 yumurta akı , susam
un hariç hamur malzemelerini karıştırma kabına alın
tam buğday ununu ekleyip yoğurmaya başlayın
kontrollü olarak beyaz unu da ekleyip ele yapışmayan ,yumuşak bir hamur oluşturun
hamurdan ufak parçalar alın, elinizle incelterek uzatın ve rulo şeklinde yuvarlayın
yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
hamur bitene kadar aynı işlemi tekrar edin
yumurta akını bir kasede çatalla çırpın ,tepsideki çubukların üstüne fırçayla sürün
son olarak susam serpin ve 180 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin
afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.