Selam,
kuskusu pilavının lezzetini katlamak isterseniz bu reçeteyi öneririm, akşam çektiğim için fotoğraf net değil ama lezzeti müthişti kuskus sevenlerdenseniz mutlaka deneyin sevgiler.
MALZEMELER
önce köftenin malzemelerini bir kaba alıp yoğurun ve ufak misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın
tencereye yağı koyup eritin, soğanı ekleyip kokusu çıkana kadar çevirin
salçayı ekleyip hafif kavurun, hazırladığınız köfteleri ilave edin, fazla zedelemeden 2-3 tur çevirin
kuskusu ekleyip 1-2 tur daha çevirin
tuzu ve biberi ilave edin
son olarak suyu ekleyip karıştırın
su kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra en kısık ateşte kuskus suyunu çekene kadar pişirin
pişen kuskusu 10 dakika kadar dinlendirip sıcak olarak servis edin
afiyet olsunnn
kuskusu pilavının lezzetini katlamak isterseniz bu reçeteyi öneririm, akşam çektiğim için fotoğraf net değil ama lezzeti müthişti kuskus sevenlerdenseniz mutlaka deneyin sevgiler.
MALZEMELER
- 1 paket kuskus (500 gram)
- 1 dolu çorba kaşığı tereyağ
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 adet ufak boy, yemeklik doğranmış kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı su
- KÖFTESİ İÇİN: 100 gr kıyma, 1 ufak soğan rendesi, 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
önce köftenin malzemelerini bir kaba alıp yoğurun ve ufak misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın
tencereye yağı koyup eritin, soğanı ekleyip kokusu çıkana kadar çevirin
salçayı ekleyip hafif kavurun, hazırladığınız köfteleri ilave edin, fazla zedelemeden 2-3 tur çevirin
kuskusu ekleyip 1-2 tur daha çevirin
tuzu ve biberi ilave edin
son olarak suyu ekleyip karıştırın
su kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra en kısık ateşte kuskus suyunu çekene kadar pişirin
pişen kuskusu 10 dakika kadar dinlendirip sıcak olarak servis edin
afiyet olsunnn
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.