TAHİNLİ KATMER

Daha önce sade katmer tarifini sizlerle paylaşmıştım, bu kez de tahinli olarak ve kare şeklinde yaptım
sadesi de tahinlisi de nefis oldu deneyin derim :)

hamuru için
  • 5 su bardağı un
  • 1,5-2  su bardağı oda sıcaklığında su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
arasına sürmek için
  • 4 çorba kaşığı tereyağ
  • 3 çorba kaşığı tahin
tava için
  • sıvı yağ
yapılışı
1- unu ve tuzu karıştırma kabına alın, azar azar suyu ekleyerek yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur yoğurun
hamuru uzun bir rolu yapın ve 10 yada 12 eşit parçaya kesin
üstlerini bir bezle kapatıp 20 dakika kadar dinlendirin

2- tereyağını eritin ve biraz ılıyınca tahini ekleyip karıştırın

3- dinlenen hamur parçalarını teker teker, merdaneyle açabildiğiniz kadar ince açın
4- ortalarına 1 er çorba kaşığı kadar yağ karışından sürün, hamurları kenarlarından üst üste katlayıp kare şekillendirin
tüm parçaları aynı şekilde tamamlayın

5- hazırladığınız kare parçaların üstüne elinizle bastırın ve merdaneyle, şeklini bozmadan büyütün

6- tavayı yada eğer varsa sacı hafif yağlayıp ,ısıtın
katmerleri tavanızın büyüklüğüne göre tek yada ikili olarak pişirip tabağa alın
(her katmerden sonra tavayı yağlayın)

nefis katmerler hazır afiyetle tüketin :)
eğer dondurucuya koyacaksanız soğumasını bekleyin ve ikişer ikişer poşetleyip o şekilde saklayın

Yorumlar