KITIR SOĞANLI MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI

Selam,
sizlere daha önce mercimekli bulgur pilavı tarifi vermiştim, bu kez soğanı karamelize olmuş, ağızda nefis bir tat bırakan bu versiyonunun paylaşmak istedim denemeyen varsa öneririm çok lezzetli oluyor sevgiler..

MALZEMELER
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı su (varsa et suyu)
  • yarım su bardağı yeşil mercimek
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • üstüne: 1 büyük boy kuru soğan + 2 çorba kaşığı sıvı yağ
YAPIMI

önce mercimeği yıkayın, haşlayıp süzün

tencereye tereyağı koyup eritin, yıkanmış bulguru ekleyip 2-3 tur çevirin
mercimeği ilave edin
tuzu, biberi ve suyu ekleyip karıştırın tencerenin kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak pilavı pişirin

soğanı yemeklik doğrayın ,yağla beraber tavaya alın
ısınmaya başlayınca ocağı kısıp arada karıştırarak soğanlar karamelize olana kadar kavurun
(soğanlar kahverengi olacak ve içindeki şeker açığa çıkıp tatlı bir tadı olacak)
hazırladığınız karamelize soğanı , pişen pilavın üstüne ekleyin
servis ederken pilavla karıştırın
nefis pilavımız sıcak olarak servise hazırdır afiyet olsun :)

Yorumlar