KARAMELLİ CEVİZ ( ceviz krokan )

Merhabalar,
karamelli cevizi hazırlayıp bir kavanozda saklayabilirsiniz, pastalarda, keklerde kullanabilirsiniz, yada canınız tatlı mı çekti bir tane atın ağzınıza keyfine varın :) şahsen karamel seven biri olarak, ilk kez yaptığım bu lezzet artık evimde eksik olmayacak.

MALZEMELER
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • yağlı kağıt
YAPIMI

öncelikle bir tepsi içine yağlı kağıt serip kenara alın

şekeri bir tavaya dökün ve kısık ateşte ,karıştırmadan erimesini bekleyin
bu aşamada biraz sabretmek gerekiyor
şeker eriyip karamel rengi aldığında ocağı kapatın ve cevizleri ekleyip hızlıca karıştırın
karamelli cevizleri ,hazırladığınız yağlı kağıdın üstüne yayın ve soğuyana kadar bırakın



soğuduktan sonra elinizle kırıp kavanoza doldurun
hepsi bu kadar :) afiyet olsun

Yorumlar