LİMONLU CHEESECAKE

Merhabalar,
cheesecake sevenler, birde limonlusunu denemenizi tavsiye ederim cidden nefis bir lezzet:)

tabanı için
  • 2 paket eti burçak bisküvi
  • 100 gr tereyağ
kreması için
  • 2 paket labne peyniri (400 gr)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 4 yumurta 
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket krema (200 ml)
üstüne
  • 2 su bardağı limonata
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
yapımı

önce bisküvileri robotta veya elinizle un haline getirin
tereyağı eritip bisküvilerle karıştırın
kelepçeli kalıbın tabanını yağlayın veya pişirme kağıdı serin
yağla karıştırdığınız bisküviyi, elinizle bastırarak ve hafif kenar oluşturacak şekilde kalıba yerleştirin
buzdolabında beklemeye alın


kreması için labnenin suyunu süzerek karıştırma kabına alın
yumurta hariç malzemeleri ekleyip mikserle çırpmaya başlayın
ve teker teker yumurtaları ekleyerek çırpın (yani 1 yumurta kırıp çırpın ikinci yumurtayı ekleyip tekrar çırpın şeklinde olacak), pürüzsüz , akıcı bir karışım elde edin

buzdolabından kalıbı çıkarın
kremayı dikkatlice bisküvilerin üstüne dökün
160 derecede ısınmış fırında 50 dakika pişirin ,fırını kapatın kapağını aralayın bu şekilde yarım saat içinde bırakın sonra fırından alın

cheesecakei oda sıcaklığına gelene kadar bekletin ve üzerini folyoyla kapatarak buzdolabına kaldırın

üstü için malzemeleri bir tencerde birleştirin, bir tel çırpıcı ile karıştırıp ocağa alın ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
pişen sosu ,ara sıra karıştırarak ,oda sıcaklığına gelene dek bekletin

4-5 saat soğuyan cheesecakei dolaptan alın ve dikkatlice kalıbından çıkararak servis tabağına aktarın
üstüne limon sosunu döküp yayın, düzeltin
tekrar buzdolabına kaldırın ve 1 gece bekletin
(servis tabağınız kapaklı olursa iyi olur örneğin bir kek faunusu olabilir)

ertesi gün dilimleyerek servis edin kalanını tekrar buzdolabında muhafaza din
afiyet olsun..

Yorumlar