Selam,
bu sosu yapıp buzdolabında bulundurun, hemen hemen her yemeğe kullanabileceğiniz gibi makarnalarda ve pizzalarda da kullanabileceğiniz nefis bir sos
malzemeler
domatesleri yıkayıp, rendenin büyük tarafıyla rendeleyip tencereye alın
tüm malzemeleri içine ekleyip kaynatın
sos kaynadıktan sonra ateşi kısın ve suyu azalana kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirmeye devam edin
sosu kavanoza doldurup oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve buzdolabında muhafaza edin
domates sosunu saklamak isterseniz kavanoza doldurup sıcakken kapağını kapatın ve ters çevirerek soğumaya bırakın, buzdolabında kullanacağınız zamana kadar muhafaza edebilirsiniz
kolay gelsin:)
bu sosu yapıp buzdolabında bulundurun, hemen hemen her yemeğe kullanabileceğiniz gibi makarnalarda ve pizzalarda da kullanabileceğiniz nefis bir sos
malzemeler
- 2 kilo Çanakkale domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 3 diş ezilmiş sarımsak
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
domatesleri yıkayıp, rendenin büyük tarafıyla rendeleyip tencereye alın
tüm malzemeleri içine ekleyip kaynatın
sos kaynadıktan sonra ateşi kısın ve suyu azalana kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirmeye devam edin
sosu kavanoza doldurup oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve buzdolabında muhafaza edin
domates sosunu saklamak isterseniz kavanoza doldurup sıcakken kapağını kapatın ve ters çevirerek soğumaya bırakın, buzdolabında kullanacağınız zamana kadar muhafaza edebilirsiniz
kolay gelsin:)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.