KARNIYARIK


Merhabalar,
Güzel patlıcan olduğunda yemeğe doyum olmayan karnıyarığı bilmeyen yoktur sanırım
bende ,bu güzel yemeğin arşivimde bulunması için yazdım işte malzemelerimiz
  • 1 kilo patlıcan (ufak boy olursa daha güzel oluyor)
  • kızartmak için yeterince sıvı yağ
sosu için
  • 1 adet büyük boy domatesin rendesi
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet dilimlenmiş domates (üstü için)
iç malzemesi
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 2 adet ufak doğranmış sivri biber veya çarliston biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 ufak domates rendesi
  • 1 er çay kaşığı karabiber, tuz, kimyon
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 2-3 dal kıyılmış maydanoz
yapımı

öncelikle patlıcanları alacalı soyup bir taraflarını bıçakla yarın , tuzlu suda bir süre bekletin (acısını alsın)
daha sonra bir peçete veya havlu kağıt ile  iyice kurutun
kızartma yağını kızdırıp patlıcanları yarı pişmiş olacak şekilde kızartın ve bir tabağa alın

iç malzemesi için yağı, soğanı,biberi, sarımsağı ve kıymayı tavaya alıp kavurun
baharatları ilave edip 1-2 tur çevirin
domatesi ekleyin bir kaç tur döndürün ve ocaktan alın (hafif sulu kalsın)
maydanozu da ilave edip karıştırın

soğuyan patlıcanların kestiğiniz kısımlarını bir kaşık yardımıyla açın ve kıymalı malzemeden doldurun
tüm patlıcanları aynı şekilde hazırlayıp, bir fırın kabına dizin
üstlerine domates dilimleri yerleştirin

sosu için salça , su , tuz ve rende domatesi bir kasede karıştırın ve patlıcanların üstüne dökün

180 derecede ısıtılmış fırında, patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin

afiyet olsun....

Yorumlar