ETLİ YAPRAK SARMA

MALZEMELER
  • 500 gram yaprak
  • İÇ MALZEMESİ
  • 1 büyük boy soğan rendesi
  • 750 gram kıyma
  • 3/4 su bardağı yıkanmış pirinç
  • 1 er tatlı kaşığı tuz ve karabiber
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • TENCEREYE EKLEMEK İÇİN:
  • 1 dolu çorba kaşığı salça
  • 1 çorba kaşığı margarin yada tereyağ
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi (opsiyonel)
  • su
HAZIRLANIŞI
  1. yaprakları kaynar suda bir süre haşlayıp süzün (eğer haşlanmış ise sadece suya koyup 5 dakika bekletmeniz yeterli) saplarını ayırın
  2. iç harcı için malzemeleri birleştirip köfte gibi yoğurun
  3. yaprakların geniş tarafına harçtan koyup sarın
  4. tüm yapraklar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın
  5. tencereye yağı ve salçayı koyup hafif kavurun nar ekşisini de ekleyip karıştırın ve ocaktan alın
  6. sardığınız yaprakları tencereye dizin 
  7. sarmaların üstüne bir tabak kapatın (dağılmadan pişmesi için) ve sarmaların hizasına gelecek kadar su ekleyin
  8. kapağını kapatıp pişirmeye bırakın (ara sıra kontrol edin yaprağın cinsine göre su eklemek gerekirse ilave edin)
  9. yoğurtla birlikte servis edin afiyet olsun:)

Yorumlar