Ana içeriğe atla
MALZEMELER
- 500 gram yaprak
- İÇ MALZEMESİ
- 1 büyük boy soğan rendesi
- 750 gram kıyma
- 3/4 su bardağı yıkanmış pirinç
- 1 er tatlı kaşığı tuz ve karabiber
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı salça
- TENCEREYE EKLEMEK İÇİN:
- 1 dolu çorba kaşığı salça
- 1 çorba kaşığı margarin yada tereyağ
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi (opsiyonel)
- su
HAZIRLANIŞI
- yaprakları kaynar suda bir süre haşlayıp süzün (eğer haşlanmış ise sadece suya koyup 5 dakika bekletmeniz yeterli) saplarını ayırın
- iç harcı için malzemeleri birleştirip köfte gibi yoğurun
- yaprakların geniş tarafına harçtan koyup sarın
- tüm yapraklar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın
- tencereye yağı ve salçayı koyup hafif kavurun nar ekşisini de ekleyip karıştırın ve ocaktan alın
- sardığınız yaprakları tencereye dizin
- sarmaların üstüne bir tabak kapatın (dağılmadan pişmesi için) ve sarmaların hizasına gelecek kadar su ekleyin
- kapağını kapatıp pişirmeye bırakın (ara sıra kontrol edin yaprağın cinsine göre su eklemek gerekirse ilave edin)
- yoğurtla birlikte servis edin afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.