Merhabalar,
taş kadayıfı yufkacılarda hep görürüm ama hiç almak kısmet olmadı, geçenlerde internette dolaşırken görünce hadi dedim evde dene bakalım nasıl olacak
ben boyutunu biraz büyük yapmışım ilk yapışıma verin acemilik:)
biz beğendik denemenizi tavsiye ederim
ölçüleri Oktay ustadan aldım işte tarifimiz
hamuru için:
limonu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın, soğumaya bırakın
hamur malzemelerini bir kapta tel çırpıcıyla çırpın, 10 dakika kadar bekletin
daha sonra bir krep tavasını hafif yağlayın
(1 kere yağlayın hamur yapışmaz tekrar yağlamaya gerek yok)
bir kepçeyle hamurdan alarak, ısınmış olan tavaya dökün (çay tabağından biraz büyük boyutta)
tek tarafı pişince alın (tek tarafını pişiriyoruz,hamurun üstü göz göz olunca olmuştur)
hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın
hamurların pişmeyen tarafına 1 yemek kaşığı kadar ceviz koyup poğaça gibi kapatın ve parmaklarınızla bastırın açılmasın
tamamlanan hamurları, kızdırdığınız yağda arkalı önlü kızartın
tek tek soğuyan şerbete atın
her birini 1-2 dakika şerbette tutup tabağa çıkarın
üstlerini Antep fıstığı ile süsleyin
afiyet olsun..
Güney Doğu Anadolu
taş kadayıfı yufkacılarda hep görürüm ama hiç almak kısmet olmadı, geçenlerde internette dolaşırken görünce hadi dedim evde dene bakalım nasıl olacak
ben boyutunu biraz büyük yapmışım ilk yapışıma verin acemilik:)
biz beğendik denemenizi tavsiye ederim
ölçüleri Oktay ustadan aldım işte tarifimiz
hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1,5 su bardağı un (2 yemek kaşığı fazla koydum)
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- yarım limon suyu
- 1 kase kıyılmış ceviz
- ay çiçek yağı
limonu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın, soğumaya bırakın
hamur malzemelerini bir kapta tel çırpıcıyla çırpın, 10 dakika kadar bekletin
daha sonra bir krep tavasını hafif yağlayın
(1 kere yağlayın hamur yapışmaz tekrar yağlamaya gerek yok)
bir kepçeyle hamurdan alarak, ısınmış olan tavaya dökün (çay tabağından biraz büyük boyutta)
tek tarafı pişince alın (tek tarafını pişiriyoruz,hamurun üstü göz göz olunca olmuştur)
hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın
hamurların pişmeyen tarafına 1 yemek kaşığı kadar ceviz koyup poğaça gibi kapatın ve parmaklarınızla bastırın açılmasın
tamamlanan hamurları, kızdırdığınız yağda arkalı önlü kızartın
tek tek soğuyan şerbete atın
her birini 1-2 dakika şerbette tutup tabağa çıkarın
üstlerini Antep fıstığı ile süsleyin
Güney Doğu Anadolu
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.