KAŞARLI GÖZLEME



Selam,
ev ortamında gözleme keyfi yapmaya ne dersiniz ?
ev ortamında dememin sebebi pişirme konusunda ,çünkü gözleme sac da pişer ,her evde sac olmuyor bende de olmadığından dolayı tavada pişirdim ama sizde sac varsa süper olur
nasıl  pişirirseniz pişirin ama bu lezzetten mahrum kalmayın derim:)
2 dolu su bardağı un
yarım su bardağı ılık su
1 çay kaşığı ınstent maya
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 kase rende kaşar peyniri
yağlamak için tereyağ

unu bir kaba alın
mayayı ve tuzu ekleyip karıştırın
azar azar suyu ekleyerek yoğurun
iyice yoğurduğunuz hamurun üstünü örterek 15-20 dakika dinlendirin

dinlenen hamuru uzunlamasına rulo yapın ve istediğiniz büyüklüğe göre bezelere ayırın
ben 6 bezeye ayırdım
her bir bezeyi yemek tabağı boyutunda ince olarak açın
bir kenarına peynir yayıp, diğer kenarını üstüne kapatın
6 bezeyi de aynı şekilde tamamlayın

yapışmaz yüzeyli bir tavayı ısıtın
gözlemelerin birer tarafını pişirin sonra ters çevirin ve pişen taraflarını tereyağ ile yağlayın
her çevirdiğinizde yağlayın kuru olmasın
bu şekilde 6 gözlemeyi de pişirip tamamlayın


afiyet olsun..

not:  kişi sayısına göre malzemeleri çoğaltabilirsiniz benim verdiğim ölçüde, yaptığınız boyuta göre 4 ile 6 gözleme çıkar

Yorumlar