ŞOKOLALI KEK



malzemeler:
  • 6 çorba kaşığı su
  • 100 gr erimiş tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 büyük yumurta sarısı
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya veya 2-3 damla vanilya aroması
  • 1 çorba kaşığı konyak (isteğe bağlı)
  • 10 çorba kaşığı un
  • 3 büyük yumurtanın akı
  • 1 paket kabartma tozu

yapımı
  • yumurta sarısı, şeker, tereyağ, sıvı yağ ,su, kakao, süt ve vanilyayı karıştırma kabına alıp mikserle çırpın homojen bir karışım elde edin (konyak ekleyecekseniz bu aşamada ekleyin)
  • bu karışımdan 1 su bardağı ayırın, cezveye koyun ve şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin, ocaktan alın, sosu soğumaya bırakın
  • karıştırma kabında kalan malzemenin üstüne yumurtanın aklarını ekleyip çırpın
  • son olarak unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın
  • kek hamurunu, yağlanmış orta boy bir kalıba boşaltıp, düzeltin
  • 160 derecede yaklaşık 30-35 dakika pişirin
  • (kürdan batırıp kontrol edin temiz çıkıyorsa pişmiştir) 
  • pişen keki fırından alın
  • bekleyen sosu kekin üstünü kaplayacak şekilde dökün
  • ılık yada soğuk tüketin kekiniz servise hazır:)
afiyet olsun.

Yorumlar