malzemeler:
- 6 çorba kaşığı su
- 100 gr erimiş tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 büyük yumurta sarısı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya veya 2-3 damla vanilya aroması
- 1 çorba kaşığı konyak (isteğe bağlı)
- 10 çorba kaşığı un
- 3 büyük yumurtanın akı
- 1 paket kabartma tozu
yapımı
- yumurta sarısı, şeker, tereyağ, sıvı yağ ,su, kakao, süt ve vanilyayı karıştırma kabına alıp mikserle çırpın homojen bir karışım elde edin (konyak ekleyecekseniz bu aşamada ekleyin)
- bu karışımdan 1 su bardağı ayırın, cezveye koyun ve şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin, ocaktan alın, sosu soğumaya bırakın
- karıştırma kabında kalan malzemenin üstüne yumurtanın aklarını ekleyip çırpın
- son olarak unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın
- kek hamurunu, yağlanmış orta boy bir kalıba boşaltıp, düzeltin
- 160 derecede yaklaşık 30-35 dakika pişirin
- (kürdan batırıp kontrol edin temiz çıkıyorsa pişmiştir)
- pişen keki fırından alın
- bekleyen sosu kekin üstünü kaplayacak şekilde dökün
- ılık yada soğuk tüketin kekiniz servise hazır:)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.