Merhabalar,
bu krema, bir çok pasta tarifinde kullanabileceğiniz bir reçete
örnek verirsek rulo pastalarda,profiterol de,Alman pastasında yani kullanışlı bir krema defterinize not almanızda fayda var:)
malzemeler:
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yumurta sarısı
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı margarin yada tereyağ
- Sütü tencereye alın ve kaynama noktasına gelene dek ısıtın
- yumurta ve şekeri karıştırma kabına alarak tel çırpıcı ile çırpın,ısınmış sütten bir kepçe alıp yumurtaya ekleyin ve hızlıca karıştırın
- unu,nişastayı ve vanilyayı da ekleyip homojen bir şekilde çırpıp,karıştırın
- daha sonra karışımı tenceredeki süte ekleyin ve devamlı karıştırarak ,krema koyulaşana kadar pişirin
- ocaktan alın ve yağı ekleyip karıştırarak eritin
- krema kabuk tutmasın diye üstünü streçle kapatın (streç kremayla temas etmeli)
- krema soğuyunca kullanıma hazırdır
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.