VANİLYALI PASTACI KREMASI


Merhabalar,
bu krema, bir çok pasta tarifinde kullanabileceğiniz bir reçete
örnek verirsek rulo pastalarda,profiterol de,Alman pastasında yani kullanışlı bir krema defterinize not almanızda fayda var:)

malzemeler:

  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yumurta sarısı
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı margarin yada tereyağ


  1. Sütü tencereye alın ve kaynama noktasına gelene dek ısıtın
  2. yumurta ve şekeri karıştırma kabına alarak tel çırpıcı ile çırpın,ısınmış sütten bir kepçe alıp yumurtaya ekleyin ve hızlıca karıştırın 
  3. unu,nişastayı ve vanilyayı da ekleyip homojen bir şekilde çırpıp,karıştırın
  4. daha sonra karışımı tenceredeki süte ekleyin ve devamlı karıştırarak ,krema koyulaşana kadar pişirin
  5. ocaktan alın ve yağı ekleyip karıştırarak eritin 
  6. krema kabuk tutmasın diye üstünü streçle kapatın (streç kremayla temas etmeli)
  7. krema soğuyunca kullanıma hazırdır

Yorumlar