LİMONLU VE MISIR UNLU KURABİYE


Merhabalar,
limonlu tatlardan hoşlanıyorsanız mis gibi limonlu ve tereyağlı bu kurabiyeye bayılacaksınız:)

malzemeler:
  • 125 gr oda sıcaklığında tereyağ
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 limon rendesi (rendenin ince kısmıyla)
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
yapımı:
yağı, yumurtayı, şekeri, mısır ununu ve limon rendesini karıştırma kabına alın
azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur oluşturun
(gerekirse 1-2 kaşık daha un ekleyin fakat hamur yumuşak olmalı bir süre buzdolabına koyarsanız rahat şekillendirirsiniz)

hamurdan parçalar alarak, istediğiniz şekilde bir kalıpla 1 cm kalınlığında kesin
kestiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin
175-180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika ,hafif renkleri dönene kadar pişirin

afiyet olsun..

Yorumlar