Merhabalar,
konuklarınıza sunabileceğiniz,kahve yada çayın yanında damaklarda tat bırakacak lezzetli bir reçete mutlaka deneyin
hamuru için:
2 adet büyük boy yumurta
1 silme su bardağı toz şeker (çok dolu olmayacak)
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı süt
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
sosu için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı toz şeker
üstüne: 1 kase Hindistan cevizi
yapımı:
yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar mikserle çırpın
diğer hamur malzemelerini ekleyip karıştırın
hamuru,yağlı kağıt serdiğiniz kare yada dik dörtgen orta boy bir fırın kalıbına boşaltıp, düzeltin
170 derecede pişirin
(20 dakikadan sonra kürdan batırıp kontrol edin temiz çıkıyorsa pişmiştir fırından alın)
kekin ilk sıcaklığı çıkınca kaptan çıkarın ve ufak küpler halinde kesin
sos malzemelerini tencereye alıp karıştırın
şeker ve kakao eriyene kadar kaynatıp ocaktan alın
kestiğiniz kek küplerini önce sosa sonra Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.