Merhabalar,
pilavın yada pürenin yanına sunabileceğiniz et sote tarifini paylaşmak istedim
muhakkak ki hepinizin bildiği bir yemek ancak yemek yapmaya yeni başlayanlara bir fikir verebilir:)
malzemeler:
500 gr dana tas kebaplık doğranmış et
1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
1 adet büyük boy,ufak doğranmış yeşil biber(köy biberi)
1 büyük domates rendesi
1 yemek kaşığı salça
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (yağlı et kullanacaksanız eklemeyin)
1 er çay kaşığı tuz,karabiber,kimyon,pul biber
sıcak su
yapımı:
eti,yapışmaz tabanlı bir tencereye alın suyunu bırakıp çekene kadar pişirin
suyu tamamen çekince yağı soğanı ve biberi ekleyip kavurun
baharatları ve salçayı ilave edin 1-2 tur çevirin
domatesi ekleyin karıştırın
son olarak etlerin hizasına gelecek kadar su ilave edin tencerenin kapağını kapatın
etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin
afiyet olsun
not: pişme süresi etin cinsine göre değişir eğer etinize güvenmiyorsanız düdüklüde pişirin derim hem vakit kazanırsınız hemde yumuşacık etiniz garanti olur.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.