Merhabalar,
mozaik pastayı hepimiz severek yapar ve tüketiriz
bu kez sunum olarak bir değişiklik yapmak istedim umarım beğenirsiniz
malzemeler:
1 paket pötibör bisküvi (175-200 gr yeterli)
125 gr margarin
1 yumurta
3 dolu yemek kaşığı kakao
1 silme su bardağı pudra şekeri (silme yani ağzına kadar çok dolu olmayacak)
süslemek için:
dövülmüş Antep fıstığı
Hindistan cevizi
1 ufak paket çikolata
yapımı:
bisküvileri ,bir kaseye çok ezmeden iri olarak kırın
bir sos tenceresine yağı alıp eritin
içine yumurtayı kakaoyu ve şekeri ekleyip karıştırın ve 1-2 dakika yumurta pişene kadar ocakta bekletip alın
sosu bisküvilerin üstüne döküp karıştırın
karışımı ,streç serdiğiniz uzun bir kalıba döküp bastırarak düzeltin
üstünü de streçle kapatın ve buzluğa koyun 5-6 saat bekletin
hazır olan mozaik pastanızı çıkarıp parmak kalınlığında dilimler halinde kesin
çikolatayı benmari usulü eritin
dilimlerin bir ucunu çikolataya batırın
fıstığa ve Hindistan cevizine bulayıp tüketeciğiniz kadarını servis tabağına dizin
kalanını kapaklı bir kutuya koyup buzlukta muhafaza edin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.