yeni yıl sofranız için ve her daim yapabileceğiniz güzel bir pilav reçetesi yanına da fırında pişirilmiş tavuk veya et yaparsanız ana yemeğiniz hazır olur
denemenizi öneririm
malzemeler:
2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet ufak boy kuru soğan
1 çay bardağı ufak doğranmış kayısı
yarım çay bardağı kuş üzümü
yarım çay bardağı dolmalık fıstık
1 er tatlı kaşığı tarçın ,tuz ve yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
bir kaç dal kıyılmış dereotu
yapımı:
pirinci iyice nişastası kalmayana kadar yıkayın süzülmeye bırakın
tencereye yağı koyup eritin
içine çok küçük doğradığınız soğanı ve fıstığı atıp,fıstıkların rengi hafif dönene kadar kavurun
pirinci ekleyip 5 dakika kavurun
baharatları ilave edin 1-2 tur çevirin
üzümü ve kayısıyı ekleyin
suyunu ekleyin karıştırın ve pişirmeye bırakın
pilav suyunu çekip göz göz olduysa dere otunu ekleyip ocağı kapatın dinlenmeye bırakın
10-12 dakika dinlenen pilavı sıcak olarak servis edin
afiyet olsun...
not: pilavın miktarını kişi sayınıza göre çoğaltabilirsiniz
dilerseniz iç pilavınızı ciğerli olarak da yapabilirsiniz
pilavda kullandığımız kayısı ve üzümü yarım saat önceden sıcak suda bekletin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.