31.10.2013

KAPUSKA


malzemeler:
1 adet ufak boy beyaz lahana
100 gr kadar kıyma
1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı bitkisel margarin
1 çay kaşığı acı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz

yapımı:
lahananın üst yapraklarını temizleyip ince ince doğrayın ve süzgeçte yıkayın
(ben lahana alırken kök kısmını kestiriyorum temizlemesi kolay oluyor)

tencereye yağı koyup eritin
soğanı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun
kıymayı ilave edin rengi dönene kadar 2-3 tur çevirip soteleyin
salçayı ekleyin hafifçe kavurun
tuzu ve pul biberi ekleyin
lahanayı ilave edin karıştırın
tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 1-2 dk bekleyin
daha sonra lahananın üzerine gelecek kadar su ekleyin
(et suyunuz varsa daha güzel olur)
yemeğiniz kaynadıktan sonra ateşi kısıp lahana iyice yumuşayana kadar pişirin
afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.