YUFKADAN PRATİK BAKLAVA


merhabalar:)
sizlerle bir süredir paylaşımda bulunamadım  maalesef bilgisayarım bozuldu
neyse ki bugün kavuştum bilgisayarıma:)
baklava tarifimi gecikmeli de olsa paylaşmak istedim
herkesin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlarım sevgiler...

baklavayı, baklava yufkası paketinin üzerindeki tarifi baz alarak uyguladım sizlerde bu pratik reçeteyi denemek için geç kalmış sayılmazsınız

malzemeler
30 yaprak baklava yufkası
250 gr tereyağ
1 su b. dövülmüş ceviz içi

şerbeti için
3 su b. toz şeker
3 su b. su
yarım limon suyu

tereyağı eritin
fırın tepsisini yağlayın
1 yufkayı serin
üzerine 1 tane daha
ve 1 tane daha serin
yağlayın
yani her 3 yufkada bir yağlıyoruz
bu şekilde 15 yufkayı yerleştirin

15. katta  dövülmüş ceviz içini serpin

tekrar 3 er kat serip ,her 3 katta bir yağlayarak bitirin
keskin bir bıçakla dikkatlice kare şeklinde  dilimleyin
kalan yağı üzerine gezdirin
170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin

baklava pişerken şerbetini hazırlayın
şekeri ve suyu 10 dk kaynatın limonu sıkıp bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alın
ılımaya bırakın

pişen baklavayı fırından alıp ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin
daha sonra ılık şerbeti dökün
üstü açık olarak şerbetin çekmesini bekleyin
afiyet olsun.....

Yorumlar