Merhabalar:)
bezelye en sevdiğim sebzelerden biridir
mevsiminde alıp ,temizleyip 1 pişirimlik poşetlere koyarım ve dondurucuya atarım canım çektiğinde çıkarıp pişiririm yani mevsimi olmasa da bezelyem hep olur:)
kıymalı yemeğini seviyorsanız buyurun tarife geçelim
1 kilo temizlenmiş bezelye (dondurulmuş olarak da alabilirsiniz)
1 adet ufak doğranmış havuç
1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
yarım demet kıyılmış dereotu
100 gr kıyma
1 çorba k margarin yada 2 çorba k sıvı yağ
1 küçük domates rendesi
1 çorba k domates salçası
1 er tatlı k tuz ve karabiber
tencerede yağla birlikte soğanı ve havucu koyup biraz soteleyin
kıymayı ilave edin kavurun
tuzunu ve biberini ekleyin
domatesi ,salçayı ilave edip 1-2 tur döndürün
bezelyeyi ekleyin karıştırın
üstüne gelecek kadar su ekleyip pişirmeye bırakın
pişmesine yakın dereotunu ilave edin
afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.