KIYMALI BEZELYE


Merhabalar:)
bezelye en sevdiğim sebzelerden biridir
mevsiminde alıp ,temizleyip 1 pişirimlik poşetlere koyarım ve dondurucuya atarım canım çektiğinde çıkarıp pişiririm yani mevsimi olmasa da bezelyem hep olur:)
kıymalı yemeğini seviyorsanız buyurun tarife geçelim

1 kilo temizlenmiş bezelye (dondurulmuş olarak da alabilirsiniz)
1 adet ufak doğranmış havuç
1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
yarım demet kıyılmış dereotu
100 gr kıyma
1 çorba k margarin yada 2 çorba k sıvı yağ
1 küçük domates rendesi
1 çorba k domates salçası
1 er tatlı k tuz ve karabiber

tencerede yağla birlikte soğanı ve havucu koyup biraz soteleyin
kıymayı ilave edin kavurun
tuzunu ve biberini ekleyin
domatesi ,salçayı ilave edip 1-2 tur döndürün
bezelyeyi ekleyin karıştırın
üstüne gelecek kadar su ekleyip pişirmeye bırakın
pişmesine yakın dereotunu ilave edin
afiyet olsun...

Yorumlar