ÇATAL


Çay saatleriniz için klasik ve leziz bir tarif

malzemeler:
250 gr margarin (oda sıcaklığında eritmeden kullanın çatal tarifi için özellikle hamur işi için olan yağlardan kullanmanızı tavsiye ederim)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 silme çorba kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un

üstü için:
1 yumurta sarısı , çörek otu

yapımı:
hamur için un hariç malzemeleri bir kaseye alın
azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun
10-15 dk dinlendirin

daha sonra hamurdan parçalar alıp 2 uzun rulo yapın ve uçlarını birleştirin çatal şekli verin (boyu size kalmış ister minik çatallar yapın isterseniz de simitçilerdeki gibi büyük boy yapın)
tüm hamuru bu şekilde tamamlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin
üstlerine yumurta sarısı sürün
çörek otu serpin
orta dereceli ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
afiyet olsun:)

Yorumlar