Besleyici ve ferah bir çorbaya ne dersiniz ?
cevabınız evet ise işte malzemeleri
1 su bardağı geceden ıslatılmış yarma (buğday)
1 su bardağı haşlanmış nohut
6 su bardağı + 1 su bardağı su
1 er tatlı kaşığı tuz ve nane
2 çorba kaşığı sıvı yağ
8-9 çorba kaşığı yoğurt
yapımı
yarmayı 6 bardak suyla haşlayın (düdüklüde haşlarsanız zaman kazanırsınız)
haşlanan yarmaya 1 su bardağı suyu da ilave edin (suyu eksildiği için)
kısık ateşte pişirmeye devam edin
yoğurdu bir kaseye alın
içine yarmanın suyundan biraz ekleyip kıvamını açın (sıcak su koymamızın sebebi yoğurdun soğukluğunu gidermek böylece çorbanız kesilmez)
yavaş yavaş karıştırarak tencereye dökün
yağı ve tuzu ekleyin
nohudu ilave edin 5 dakika kaynatıp ocağı kapatın
son olarak naneyi ekleyip karıştırın
soğumaya bırakın
oda sıcaklığına gelince dolapta soğutun
soğuk olarak servis edin
afiyet olsun:)
not: nohut yarma gibi bakliyatları önceden haşlayıp ,1 pişirimlik poşetlerde dondurucuya atabilirsiniz her zaman elinizin altında hazır olur
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.