PEYNİRLİ Çİ BÖREK


Merhabalar:)
orjinalinde   kıymalı olarak yapılan çiğ börek yada gerçek adıyla çi böreğin peynirlisi ve patateslisi de yapılıyor ve çok güzel oluyor
bende bugün peynirli olarak yapmak istedim yanında da buz gibi ayran nefisss:)
mutlaka deneyin beğeneceksiniz sevgiler..

malzemeler:
4  fincan un
1 fincan oda sıcaklığında su
yarım fincan süt
1 tatlı k. sirke
1 tatlı k.tuz
(fincanın boyutu nescafe fincanı)

iç malzemesi : 1 kase kaşar peyniri rendesi ve çeçil peyniri karışımı

açmak için yeterince un

kızartmak için : ay çiçek yağı

unu geniş bir  kaseye alın
sütü , tuzu, sirkeyi ekleyin
azar azar suyu ilave edin
hamuru iyice yoğurun bütünleştirin
üstünü bir bezle kapatıp 1 saat dinlendirin

dinlenen hamuru  cevizden biraz  büyük  parçalara bölün
her bir parçayı, hafif un serperek merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açın
ortasına peynir koyup kapatın yarım ay şeklinde olacak
uçlarına hafifçe bastırın ve bir çay tabağı yardımıyla kenarlarını kesin (şekli düzgün olsun diye)
hepsini tamamladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartın
havlu kağıt serilmiş bir tabağa çıkartın fazla yağını alsın
daha sonra servis tabağına aktarın
kolay gelsin...


not: yaptığınız böreğin büyüklüğüne göre adeti değişir benim yaptığım ölçülerde
14 adet börek çıktı ayrıca beyaz peynir maydanoz karışımı da kullanabilirsiniz

Yorumlar