KABAK BEĞENDİ



Patlıcan beğendiye alternatif olarak kabak beğendi
kabak sevmeyenler bile buna bayılacak deneyin derim:)

malzemeler:
1 kilo kabak
1 er çay kaşığı tuz ve karabiber

beşamel sos için:
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1,5 su bardağı süt

köftesi için:
250 gr kıyma
4 diş ezilmiş sarımsak
1 dilim ıslatılmış ekmek içi
1 tatlı kaşığı tuz
1 er çay kaşığı kimyon ve karabiber
1 avuç kıyılmış maydanoz

köfte sosu için:
1 sivri biber
2 domates
1 tatlı kaşığı salça
1 kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı su

yapımı:
önce köfte malzemelerini yoğurun
misket şeklinde köfteler hazırlayın
kızgın yağda renkleri dönene kadar kızartıp tabağa çıkarın

sosu için bir tencereye biberi doğrayın ,domatesi rendeleyin
salça ve baharatları ekleyin
suyu ilave edip kaynatın
köfteleri içine atıp 10 dk pişirin

beğendi kısmı için kabakları kazıyın ve rendeleyin
yapışmaz tabanlı yayvan bir tencereye alın
suyunu bırakıp çekene kadar kavurun
tuzu biberi ilave edin karıştırın

beşamel sosu için tavaya yağı ve unu koyup unun kokusu çıkana kadar kavurun
sütü ekleyip sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
kabağa ekleyip karıştırın
ve tencerenin kapağını kapatıp fokurdayana kadar pişirin

beğendiyi servis tabağına alın
üstüne soslu köfteyi yerleştirin
dilerseniz dereotu ile süsleyin
afiyet olsun

Yorumlar