FIRIN MAKARNA


1 paket fırın makarnayı 7-8 dk haşlayıp süzün tekrar tencereye alın bekletin

beşamel sos için:
2 çorba k. dolusu unu sos tenceresine alın
1 çorba k. dolusu tereyağ veya margarin ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun

4 su b. soğuk süt ekleyip hızlıca karıştırın topak olmasın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin
ocağı kapatıp 1 yumurta sarısı ilave edin iyice karıştırın
damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyin
son olarak yarım su b. kaşar rendesi ekleyip karıştırın

beşamel sosu makarnanın üstüne döküp harmanlayın

yağlanmış bir fırın kabına makarnayı boşaltıp eşit olarak yayın düzeltin
üstüne yarım su b. kaşar rendesi serpin
kırmızı toz biber serpin ve orta derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin

Yorumlar