malzemeler:
5 çorba kaşığı sıvı yağ yada 2 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı salça
1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 kahve fincanı bulgur
1 kahve fincanı kırık pirinç
2 litre su veya et suyu tavuk suyu (hangisi varsa)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber ve kırmızı toz biber
1 çorba kaşığı kuru nane
yapımı:
mercimek bulgur ve pirinci iyice yıkayıp süzün
tencereye yağın yarısını koyup ısıtın
soğanı ekleyip 1-2 tur çevirin
salçayı ekleyip 1 tur daha döndürüp suyu ekleyin kaynamaya bırakın
su kaynayınca bakliyatları ilave edip karıştırın
baharatları ekleyip karıştırın ve pişirmeye bırakın
kalan yağı ve naneyi hafifçe kavurup pişen çorbaya ekleyin
sıcak olarak servis edin
afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.