Ana içeriğe atla
- 125 gr margarin (oda ısısında eritmeden )
- 3 yumurta
- 2 su b. un
- yarım su bardağı nişasta
- 1 su b. süt + yarım su b. süt
- 2 yemek k. kakao
- 1,5 su b. toz şeker
- 1 er paket vanilya ve kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi (rendenin ince kısmı ile)
- şeker,yumurta ve yağı mikserle iyice çırpın
- kakao hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın
- hamurun 3/4 ünü yağlanmış kek kalıbına dökün,kalanına kakaoyu ve yarım b. sütü ekleyin karıştırın ve sade hamurun üzerine dökün
- çatal veya kürdanla kakaolu hamuru beyaz hamurun aralarına geçirin
- 160 derecede kürdan batırıp temiz çıkana kadar pişirin (yaklaşık 40 dakika)
afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.