LİMONLU VE KAKAOLU KEK


  • 125 gr margarin (oda ısısında eritmeden )
  • 3 yumurta
  • 2 su b. un
  • yarım su bardağı nişasta
  • 1 su b. süt + yarım su b. süt
  • 2 yemek k. kakao
  • 1,5 su b. toz şeker
  • 1 er paket vanilya ve kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi (rendenin ince kısmı ile)
  1. şeker,yumurta ve yağı mikserle iyice çırpın
  2. kakao hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın
  3. hamurun 3/4 ünü yağlanmış kek kalıbına dökün,kalanına kakaoyu ve yarım b. sütü ekleyin karıştırın ve sade hamurun üzerine dökün
  4. çatal veya kürdanla kakaolu hamuru beyaz hamurun aralarına geçirin
  5. 160 derecede kürdan batırıp temiz çıkana kadar pişirin (yaklaşık 40 dakika)
afiyet olsun :)

Yorumlar