Selam,
sakız aroması ile bal kabağının lezzeti birleşti,nefis bir reçel oldu dersem yalan olmaz :) genelde kabak reçelini yöresel çıtır kabak reçeli olarak biliriz,seveni de çoktur ama ben pek çıtır kabağı sevmiyorum o nedenle normal reçel gibi pişirmeyi tercih ettim öneririm sevgiler.
MALZEMELER
- 500 gram küp doğranmış bal kabağı
- 200 gram toz şeker
- 1 paket sakız aromalı vanilin (yerine 2 parça dövülmüş damla sakızı da kullanabilirsiniz)
- yarım limon suyu
- doğranmış kabakları tencereye alın,üstüne şekeri ve sakız aromalı vanilini ekleyin,tencereyi sağa sola hafifçe sallayarak karıştırın ve kapağını kapatın
- şekerin sulanması için 3-4 saat bekletin
- süre sonunda tencereyi ocağa alın orta ateşte pişirmeye başlayın
- kaynamaya geçince ateşi kısık duruma getirin,ara sıra tahta kaşıkla karıştırarak 20 dk pişirin
- limonu ekleyin 5-6 dk daha pişirip ocağı kapatın
- reçeli kavanoza doldurun (saklamak isterseniz sıcakken kapağını kapatıp kavanozu ters çevirin)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.