Selam,
kahvaltılara lezzet katacak bir tarifte sıra ,hem lezzeti hem dokusu ile başınızı döndürecek bir çörek dersem abartmış olmam sanırım :) kısaca deneyin derim sevgiler..
HAMURU İÇİN MALZEMELER (200 ml bardak ile)
- 2 adet büyük boy yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 kibrit kutusu kadar ufalanmış beyaz peynir
- 6-7 dal kıyılmış dereotu
- 1 çay kaşığı tuz (peynirin tuz oranına göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
- 1 çorba kaşığı susam
- 1 çay bardağı ceviz kırığı
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un + 1 su bardağı tam buğday unu
- 1 kibrit kutusu kadar ufalanmış beyaz peynir
- 2 çorba kaşığı ekmek kırıntısı
- çörek otu
- susam
HAZIRLANIŞI
- hamuru için yumurta,yağ ve sütü karıştırma kabına alın ve köpük köpük olana dek çırpın
- diğer malzemeleri de ekleyip homojen bir şekilde karıştırın
- yağlı kağıt serdiğiniz orta boy bir fırın kabına hamuru boşaltıp,düzeltin
- üstüne peyniri,ekmek kırıntısını,susamı ve çörek otunu serpiştirin
- 160 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dk,kızarana kadar pişirin (fırına göre süre değişir kürdan testi yaparak pişmesini kontrol edebilirsiniz)
- pişen çöreği ılık yada oda ısısına gelince servis edebilirsiniz afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.