BAL KABAKLI İRMİKLİ PASTA


Selam,
2018 in ilk tarifi tatlı olsun :) hani derler ya tatlı yiyelim tatlı konuşalım ,bizde tatlı tarifiyle başlayalım ki yıl boyu tatlı,güzel tariflerle birlikte olalım :) sevgiler..

MALZEMELER
  • 1 paket kakaolu bisküvi 
  • 100 gram erimiş tereyağ
MUHALLEBİSİ İÇİN
  • 1 litre süt
  • 9 çorba kaşığı irmik
  • 8 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
ÜSTÜNE
  • 1 büyük dilim kabak tatlısı (hazırda kabak tatlınız yoksa kabağı dilimleyin ve üstüne 3-4 çorba kaşığı şeker ekleyin,1 çay bardağı da su ekleyip pişirin)
  • süslemek için ceviz kırığı,inci şeker

HAZIRLANIŞI
  1. bisküvileri toz haline getirin ve tereyağ ile karıştırın
  2. kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt kaplayın ,hazırladığınız bisküviyi tabana bastırarak,düzgünce yerleştirin
  3. 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dk pişirip alın ve soğutun
  4. muhallebi malzemelerini tencereye alın,devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
  5. muhallebiyi bisküvi tabanının üstüne dökün,soğumaya bırakın
  6. kabak tatlısını püre haline getirin ve soğumuş olan muhallebinin üstüne dikkatlice yayın düzeltin
  7. üstünü ceviz ve boncuk şekerle süsleyin
  8. pastanız oda sıcaklığına geldiğinde kalıbıyla beraber streçleyeyip buzdolabında 1 gece bekletin
  9. ertesi gün servis tabağına çıkartın,dilimleyerek servis edin afiyet olsun
NOT: kalan pastanızı buzdolabında muhafaza edin


Yorumlar