Selam,
2018 in ilk tarifi tatlı olsun :) hani derler ya tatlı yiyelim tatlı konuşalım ,bizde tatlı tarifiyle başlayalım ki yıl boyu tatlı,güzel tariflerle birlikte olalım :) sevgiler..
MALZEMELER
- 1 paket kakaolu bisküvi
- 100 gram erimiş tereyağ
- 1 litre süt
- 9 çorba kaşığı irmik
- 8 çorba kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 büyük dilim kabak tatlısı (hazırda kabak tatlınız yoksa kabağı dilimleyin ve üstüne 3-4 çorba kaşığı şeker ekleyin,1 çay bardağı da su ekleyip pişirin)
- süslemek için ceviz kırığı,inci şeker
HAZIRLANIŞI
- bisküvileri toz haline getirin ve tereyağ ile karıştırın
- kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt kaplayın ,hazırladığınız bisküviyi tabana bastırarak,düzgünce yerleştirin
- 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dk pişirip alın ve soğutun
- muhallebi malzemelerini tencereye alın,devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
- muhallebiyi bisküvi tabanının üstüne dökün,soğumaya bırakın
- kabak tatlısını püre haline getirin ve soğumuş olan muhallebinin üstüne dikkatlice yayın düzeltin
- üstünü ceviz ve boncuk şekerle süsleyin
- pastanız oda sıcaklığına geldiğinde kalıbıyla beraber streçleyeyip buzdolabında 1 gece bekletin
- ertesi gün servis tabağına çıkartın,dilimleyerek servis edin afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.