Selam,
lahana turşusunu daha önce denemiştim ,denediğim sirkeli bir tarifti fakat istediğim gibi olmamıştı,bu sefer sirkesiz olarak buradaki siteden okuduğum şekilde yaptım ,ölçüleri kendime göre uyarladım ve 1-2 ekleme yaptım ve tam olarak istediğim sonuca ulaştım ,sizde denemek isterseniz öneririm.
MALZEMELER
- 1 küçük boy, beyaz lahana
- 3 adet orta boy havuç
- 4 diş sarımsak
- 2 adet acı kırmızı biber (dondurucuda vardı ekledim sevmiyorsanız şart değil)
- 1 çorba kaşığı normal tuz (lahanayı ovmak için)
- 2 çorba kaşığı kaya tuzu (salamura tuzu)
- 2 litre temiz içme suyu
- yarım demet dereotu (ben ekledim turşulara yakıştırıyorum)
- 5-6 adet asma yaprağı (turşuya çıtırlık verir)
- 1 adet dilimlenmiş limon
- 3 litrelik kavanoz
- lahanaları istediğiniz büyüklükte doğrayın,süzgeçte yıkayın ve geniş bir kaseye alın,üstüne normal tuz serpin ve ovun bu şekilde 5-6 saat bekletin
- süre sonunda kavanozun dibine bir kaç tane asma yaprağı yerleştirin,üstüne lahananın yarısını doldurun,doğradığınız havuçların yarısını ekleyin
- sarımsakları ve doğranmış acı biberi ekleyin
- kalan lahanaları yerleştirin
- üstüne dereotunu doldurun
- en üstünü asma yaprağı ile kapatın ve limon dilimlerini yerleştirip, bastırın
- içme suyunu ısıtın sürahiye doldurun,içine salamura tuzunu ekleyin ve karıştırarak eritin
- salamura suyunu kavanoza dökün ve uzun kaşık gibi bir aparatı kavanozun içinde dolaştırın havasını alın (su az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz, su malzemelerin üstünü kapatacak kadar olmalı)
- son olarak kavanozun kapağını kapatın,güneş görmeyen serin bir yerde 2-3 hafta bekletin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.