Selam,
kahvaltı ve çay saatleri için düşünebileceğiniz,lezzetli bir poğaça reçetesi seveceğinizi umuyorum☺
HAMURU İÇİN
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 50 gram eritilmiş tereyağ
- 1 yumurta akı
- 5-6 dal kıyılmış dereotu
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı un + 1 su bardağı tam buğday unu (toplamda 3 su bardağı un olacak) unun cinsine göre gerekirse 1-2 kaşık ekleyebilirsiniz
- 2 çorba kaşığı acuka (tarifine buradan ulaşabilirsiniz)
- 2 kibrit kutusu büyüklüğünde ,ufalanmış beyaz peynir
- 1 yumurta sarısı ,susam
HAZIRLANIŞI
- un hariç hamur malzemelerini karıştırma kabına alın ve karıştırın
- yavaş yavaş kontrollü olarak un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun
- tezgaha yağlı kağıt serin,hamuru üstüne alın ve elinizle yada merdaneyle büyütün (dikdörtgen şekilde)
- hamurun üstüne acukayı sürün ve peyniri serpiştirin,kenarlarını içe doğru katlayın ve rulo yapın
- ruloyu resimdeki gibi kesin ve altındaki kağıtla beraber fırın tepsisine yerleştirin
- son olarak üstlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin
- 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
- pişen poğaçayı fırından alın,kesik yerlerinden tekrar kesip tepside soğumaya bırakın
- oda ısısına gelince dilimleri servis tabağına alıp sunabilirsiniz, afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.