PİRİNÇ UNLU LİMONLU KEK


Selam,
limonlu, hafif ve lezzetli bir kek, pirinç unlu oluşu da keke farklı bir doku verdi nasıl derseniz cheesecake yada sihirli kek kıvamında diyebiliriz, biz beğendik deneyin derim sevgiler.

MALZEMELER ( 200 mililitrelik bardak ile )
  • 3 küçük boy yumurta
  • 100 gram oda ısısında tereyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 3 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
ÜSTÜNE
  • pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
  1. yumurta,şeker ve yağı karıştırma kabına alın,mikserle 4-5 dk krema kıvamına gelene dek çırpın
  2. kalan malzemeleri ilave edip,homojen bir şekilde karıştırın
  3. orta boy bir kek kalıbını yağlayın ve hamuru dökün (hamur cıvık kıvamda oluyor korkmayın)
  4. 150-160 derecede yaklaşık 35 dk pişirin (kürdan batırıp test edin temiz çıkıyorsa pişmiştir fırından alın)
  5. kek ılıyınca kalıbından çıkartın ve soğumaya bırakın,soğuyunca servis tabağına alın
  6. üstüne pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis edin afiyet olsun
NOT:
BEN KEKLERİMİ HEP 160 DERECEDE VE ÖN ISITMA YAPMADAN FIRINA KOYARIM,BU SADECE KEKLER İÇİN ,KURABİYELER VE DİĞER HAMUR İŞLERİNDE BELİRTİLMEDİĞİ SÜRECE HEP ÖN ISITMA OLMALIDIR.


Yorumlar