TEMEL KEK TARİFİ

Selam,
elinizde temel kek hamuru tarifiniz varsa dilediğiniz eklemeleri yaparak nefis kekler pişirebilirsiniz, benden size bir fikir olsun sevgiler.

24 SANTİM KEK KALIBI İÇİN MALZEMELER (kalıp boyutunu küçültürseniz ölçüleri de azaltarak kullanabilirsiniz, 24 santim genelde evlerde kullanılan kalıp boyutudur)
  • 4 büyük boy yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 125 gram oda ısısında tereyağ 
  • 1,5 su bardağı süt yada yoğurt 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 silme su bardağı un
  1. önce yumurta, şeker ve yağ mikserle güzelce çırpılır
  2. süt yada yoğurt eklenir tekrar çırpılır
  3. un ve kabartma tozu eleyerek eklenir ve spatulayla karıştırılır
  4. katı yağ ile yağlanmış kek kalıbına hamur boşaltılır
  5. 160 derecede yaklaşık 40-45 dk pişirilir
NOTLAR
  • kek malzemeleri oda ısısında olmalıdır
  • kekinizde süt kullanırsanız puf puf yumuşak bir kek elde edersiniz, yoğurt kullanırsanız daha tok-yoğun bir kıvamda kek elde edersiniz
  • eğer kakao kullanacaksanız un miktarını aynı oranda azaltmalısınız
  • kekinize aroma ekleyebilirsiniz örneğin vanilya, limon-portakal kabuğu rendesi,tarçın gibi
  • keke ceviz, fındık, damla çikolata yada kuru meyve ekleyebilirsiniz
son olarak kek yapmanın püf noktalarına buradan bakabilirsiniz sevgiler.

Yorumlar