Selam,
kavrulmuş irmiğin kokusu kakao ile birleşince nefis bir helva ortaya çıkıyor, deneyin derim☺
MALZEMELER
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 çorba kaşığı kakao
- 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram tereyağ
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
- sütü, suyu, şekeri, kakao ve tereyağı bir tencereye alarak karıştırın , şeker , yağ ve kakao eriyip bütünleşene kadar bir taşım kaynatıp, ocağı kapatın
- ayrı bir tencereye fıstığı, irmiği ve sıvı yağı koyup kısık ateşte 30 dk kadar kavurun
- kavrulan irmiğe sıvı karışımı dikkatlice boşaltın ve karıştırın, tencerenin kapağını kapatıp suyu çekene dek pişirin
- pişen helvayı 15 dk dinlendirin daha sonra bir dondurma kaşığı ile servis tabağına şekillendirin
- üstünü yeşil fıstıkla süsleyin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.