Çay saatleriniz için nefis bir tuzlu reçetesi, (bu reçete Sefarad mutfağından boyikoz de kaşer/kaşarlı çester) not alın derim sevgiler ☺
MALZEMELER
- 1/4 su bardağı oda sıcaklığında su (çeyrek su bardağı)
- 1 su bardağı rendelenmiş, eski kaşar peyniri
- 2/4 su bardağı ay çiçek yağı (yarım su bardağı)
- 1/4 su bardağı eritilmiş tereyağı (çeyrek su bardağı)
- 1 tutam tuz
- 1 tutam kırmızı biber (toz yada pul)
- aldığı kadar un (yaklaşık 1,5-2 su bardağı)
- 1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
- kaşarı, suyu, yağları, tuzu ve biberi kaba alın ve azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin
- hamuru tezgahta merdaneyle 1 cm kalınlığında açın
- hamurdan, dilediğiniz bir kalıpla yada bardak ağzıyla parçalar kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
- üstlerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz rende kaşarla süsleyin
- 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.