Ana içeriğe atla

PASKALYA BİSKÜVİLERİ


Selam,
leziz , mis gibi tarçın kokan bu bisküvilerin üzerine kopatla tavşan , civciv gibi şekiller verdim, önümüzde de Paskalya bayramı var (söz gelmişken Hristiyan  dostlarımın bayramını kutlarım) bu nedenle bu adı uygun gördüm :) siz dilediğiniz kalıpla yapabilirsiniz sevgiler.

MALZEMELER
  • 1 yumurta
  • 125 gram oda sıcaklığında yumuşak tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3/4 su bardağı pudra şekeri
  • aldığı kadar un ( ben 11 çorba kaşığı kullandım)
HAZIRLANIŞI
  1. yumurta , şeker ve yağı kaba alıp karıştırın
  2. tarçını ekleyin
  3. yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin
  4. hamuru iki yağlı kağıt arasına alıp , merdaneyle 1 cm kalınlığında açın
  5. dilediğiniz kalıplarla kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
  6. 180 derecede hafif renk alana kadar pişirin (fırına göre süre değişebilir yaklaşık 15 dk)
  7. pişen bisküvileri tepside soğutun daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VİŞNELİ TRİLEÇE

KİNOA SALATASI

KATMER POĞAÇA

SADE KATMER

Ispanaklı Sufle Börek

NUTELLALI MİLKSHAKE