KÖRİ SOSLU KARNABAHAR



Selam,
karnabahar köri sosla buluştu, oraya nefis bir yemek çıktı 👍 sizde karnabahar sevenlerdenseniz deneyin şimdiden afiyet olsun sevgiler.

MALZEMELER
  • 1 orta boy karnabahar
  • 1 tutam tuz 
  • 4-5 dilim sarı cheeddar peyniri (uzun şeritler halinde kesin)
SOSU İÇİN
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 çorba kaşığı toz köri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı toz sarımsak
  • 2,5 su bardağı süt
HAZIRLANIŞI
  1. karnabaharı temizleyip çiçeklere ayırın ve yıkayın, tuz eklenmiş suda diri kalacak şekilde haşlayın
  2. haşladığınız karnabaharları süzün ve orta boy bir fırın kabına dizin
  3. sos için unu ve tereyağı tavaya yada ufak bir sos tenceresine alın, un sararıp hafif kokusu çıkana kadar kavurun
  4. köriyi , sarımsağı ve tuzu ekleyin karıştırın
  5. karıştırmaya devam ederken sütü ekleyin, karıştırmayı hiç bırakmayın topak olmasın
  6. sos koyulaşıp fokurdamaya başlayınca ocaktan alın ve karnabaharların üstüne dökün
  7. 180 derecede ısıtılmış fırında , yaklaşık 35 dk karnabaharlar yumuşayana kadar pişirin
  8. fırından çıkartmadan 5 dk önce üstüne peyniri serpin ,peynir eriyene kadar fırında tutup alın
  9. nefis yemeğimiz hazır sıcak olarak servis edebilirsiniz

Yorumlar