Ana içeriğe atla

KARAMELİZE ARMUT TATLISI


Selam,
bugün pratik bir tatlı yapayım diye düşünürken buzdolabında kalan iki  armut gözüme çarptı, neden olmasın dedim ve hemen kolları sıvadım ☺ armut tatlısı gerçekten de güzel ve hafif bir tatlı oldu.
Yaz aylarında yanında kaymaklı dondurma da süper olur deneyin derim sevgiler.

MALZEMELER
  • 2 iri armut
  • 4-5 çorba kaşığı toz şeker (damak tadınıza göre ayarlayın ben armut başına 2 kaşık kullandım)
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı toz karanfil
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • servis için: ceviz yada fındık kırığı veya dondurma

HAZIRLANIŞI
  1. armutları yıkayıp ikiye kesin ,çekirdek kısmını temizleyin ve kabuğunu soyun
  2. armutları yayvan bir tencereye, çekirdek kısmı altta kalacak şekilde dizin
  3. üstlerine şekeri ilave edin ( yarım armuda 1 kaşık şeker)
  4. suyu , karanfil ve tarçını da ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekip hafif karamelize olana kadar pişirin
  5. daha sonra tencereden çıkarıp servis tabağına alın, dilediğiniz malzemeyle süsleyin 
afiyet olsun


NOT: armutlar pişerken mutfakta oyalanmak iyi olur  zira suyunu çektikten sonra unutursanız yanabilir

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VİŞNELİ TRİLEÇE

KİNOA SALATASI

KATMER POĞAÇA

SADE KATMER

Ispanaklı Sufle Börek

NUTELLALI MİLKSHAKE