8.02.2017

BAZLAMA


Selam,
bazlama kahvaltıda, çay saatlerinde sevilen bir hamur işi yada ekmek türü diyebiliriz , ister tost olarak isterseniz de tereyağ,reçelle yiyebileceğiniz bazlamanın tarifini not almanızda fayda var :) sevgiler.

MALZEMELER
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
  • yarım paket ınstent maya

HAZIRLANIŞI
  1. unu karıştırma kabına alın ortasını açın ve şekeri,mayayı ,sütü ekleyin parmak uçlarınızla karıştırın
  2. tuzu ekleyin
  3. yavaş yavaş suyu ilave ederek yoğurun
  4. hamurun üstünü kapatıp 45 dk dinlendirin
  5. süre sonunda hamuru bir kez daha yoğurun ve 6 eşit parçaya bölün
  6. hafif unlanmış tezgahta her bir parçayı elinizle açarak, yuvarlak olarak şekillendirin
  7. kalın tabanlı bir tavayı yada varsa sacı ısıtın, bazlamaları arkalı önlü kızarana dek pişirin
  8. sıcak yiyebileceğiniz gibi soğutup poşetleyip dolaba da kaldırabilirsiniz,dilediğiniz zaman ısıtıp yersiniz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler