13.01.2017

KOKTEYL KEK


Bu keke kokteyl kek adını,kekin içeriğinden yola çıkarak koydum, karışık ve lezzetli bir içerik :) deneyin derim pişman olmazsınız sevgiler.

MALZEMELER (orta boy kalıp için)
  • 2 orta boy yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1/2 kutu krema (100 gr) (yoksa 1 çay bardağı süt kullanabilirsiniz)
  • 1 havuç rendesi
  • 1 portakal suyu
  • 1/2 su bardağı parça çikolata
  • 1/2 su bardağı fındık kırığı
  • 1 paket vanilin ve kabartma tozu
  • 7 çorba kaşığı un
KALIBI YAĞLAMAK İÇİN
  • tereyağ
HAZIRLANIŞI
  1. kek kalıbını güzelce yağlayın ve kenara alın
  2. kek hamuru için yumurtaları, şekeri ve yağı mikserle çırpın
  3. havucu, portakal suyunu, kremayı  ekleyip karıştırın
  4. vanilini, kabartma tozunu ve unu ekleyip spatulayla karıştırın
  5. hamuru hazırladığınız kalıba dökün üstüne çikolatayı ve fındığı serpin, birkaç kez tezgaha hafifçe vurarak eşit yayılmasını sağlayın
  6. 160 derecede yaklaşık 40 dk pişirin (kürdan testi uygulayın temiz çıkıyorsa pişmiştir)
  7. kek ılıyınca dikkatlice kalıbından çıkarıp servis tabağına aktarın ,nefis kekiniz hazır afiyetle tüketin:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler