8.01.2017

EV YAPIMI PEYNİRLİ RAVİOLİ


Selam,
dün geceden beri kar fena bastırdı İstanbul da , umut ediyorum ki karla birlikte üzerimizde dolaşan kara bulutlar da eriyip temizlensin, hoşgörülü ,sağlıklı, huzurlu,terörsüz yarınlar diliyorum.
böyle havalarda evdeyseniz en güzeli mutfağa girip bir şeyler yapmak, hem kafanız dağılır hem de leziz lezzetler ortaya çıkarırsınız :) ben de uzun zamandan beri aklımda olan ravioli tarifini denemek istedim evdeki malzeme seçeneklerine göre peynirli tercih ettim biz beğendik deneyin derim sevgiler.

MALZEMELER
  • 2 orta boy yumurta
  • 200 gr un
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2-3 çorba kaşığı su (gerekirse)
SOSU İÇİN
  • 1 kutu domates püresi
  • 1 çay kaşığı toz sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
İÇİNE
  • beyaz peynir (dilerseniz maydanoz ekleyin)

YAPIMI
  1. yumurtaları kaba kırın,unu ,tuzu ve yağı ekleyin güzelce yoğurun (eğer çok sertse birkaç kaşık su ekleyin) kulak memesinden daha sert bir hamur olacak
  2. hamuru yarım saat dinlendirin
  3. dinlenen hamuru iki eşit parçaya ayırın
  4. iki parçayı da eşit ölçülerde yuvarlak şekilde,merdaneyle açın 
  5. parçanın birine ,beyaz peynirden birer parça alarak aralıklı olarak dizin
  6. diğer parçayı da üzerine kapatın ve parmaklarınızla bastırarak  peynirli kısımları belirginleştirin
  7. daha sonra peynirli kısımları ortalama alarak kare parçalar halinde kesin
  8. hazırladığınız raviolileri tuz eklenmiş kaynayan suya atın ve raviloliler suyun yüzeyine çıkana kadar yaklaşık 10 dk pişirin
  9. sos malzemelerini ufak bir tencereye alarak 6-7 dk pişirin
  10. pişen raviolileri delikli bir kepçe ile süzerek  servis tabağına alın, üstüne sos gezdirin, sıcak olarak servis edin afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler